Het plezier van betontegels: eenvoud is mooi

Het plezier van betontegels: eenvoud is mooi

Geplaatst op

Bij het maken van een mooi terras of een gedegen oprit, kiezen veel mensen voor de oude vertrouwde betontegels. Maar waarom doen ze dat? Vast niet alleen omdat ze er zo leuk uitziet in combinatie met andere elementen in de tuin. In deze blog gaan we je er het fijne van vertellen. Lees snel met ons mee en ontdek ‘de achterkant’ van de betontegel.

Duurzaam

Betontegels zijn duurzaam en hebben maar weinig onderhoud nodig. Beton is zo sterk dat het makkelijk een levensduur van 30 a 40 jaar kan hebben. Dus dat betekent jarenlang plezier. En zeg nu zelf, niemand heeft zin om na 5 jaar alles weer te moeten vervangen. Wie kiest voor betontegels kiest voor een solide basis voor een tuin om in te ontspannen met familie en vrienden.

Afmetingen

Een van de meest gekozen afmeting betontegel is 50×50 cm, maar er bestaan tal van afmetingen die populair zijn: van 20x15x6 tot 60x60x8 cm en alles wat daar tussen zit. Betontegels zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en vaak met of zonder facet (een facet is een schuinrandje aan de tegel). Het betontegelmerk Kijlstra is ronduit populair te noemen.

Speciale betontegels

Voor wie graag wat gras in zijn tuin ziet, heeft een hele goede aan grastegels. Dat zijn speciale tegels waar, in tegenstelling tot de normale betontegels, het gras doorheen kan groeien. Op deze manier is het eenvoudig om een tuinpad te maken waar toch het gras de ruimte krijgt.

Outlet-tegels

Soms kom je de term: ‘outlet-tegels’ tegen, maar wat zijn dat nu eigenlijk? Zijn ze afgekeurd, kapot of gewoon een beetje beschadigd? Niets van dat alles. Deze tegels zijn 100% gaaf, maar passen niet meer in het nieuwste assortiment van een winkel. Het voordeel van deze tegels is, is dat je goedkoper aan hoge kwaliteit betontegels kunt komen.

Stijlen voor in de tuin

Er zijn veel tuinstijlen die passen bij betontegels, een daarvan past daar natuurlijk het mooiste bij: de industriële stijl. De combinatie van steigerhouten meubels of palletmeubels maken goede sier op een ondergrond van betontegels. Dan krijg je echt een rauwe uitstraling. Die meubels kun je ook spotgoedkoop maken en het ziet er geweldig uit.

Conclusie

De betontegel is ideaal om als solide basis voor een oprit, terras of tuin te dienen. Laat je informeren door de tuindesigners en kies de betontegel die het beste bij je past. Nog even de voordelen onder elkaar:

  • Slijtvast
  • Weinig onderhoud nodig
  • Past bij moderne tuinstijlen
  • Verschillende afmetingen en kleuren

Meer ontdekken?

Op onze site kun je meer ontdekken over tuin en interieur. Leuke en informatieve blogs die lekker weglezen. Doe er je voordeel mee.

Gerelateerde berichten

Wat doen slotenmakers eigenlijk?

Je weet dat slotenmakers in Apeldoorn natuurlijk met sloten werken. Maar misschien vraag je je af wat ze eigenlijk allemaal doen. Bieden ze naast het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden