Er zijn mensen die van tuinieren houden, andere mensen houden er wat minder van. In deze blog gaan we deze laatste groep mensen helpen toch te kunnen genieten van een mooie zomertuin, maar dan zonder al te veel werk waar ze niet op zitten te wachten. Hoe dat kan? Heel gemakkelijk, namelijk met kunstgras. De voordelen van kunstgras nemen we graag even hieronder met je door.

Eenvoudig en weinig onderhoud

Het zal weinig mensen verbazen dat het onderhoud van kunstgras een stuk minder is dan bij echt gras. Dat komt vanwege de voor de hand liggende reden dat kunstgras niet groeit. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je zo nu en dan een beetje orde op zaken stelt, maar dit is vrij eenvoudig:

Reinigen

Kunstgras moet je zo nu en dan reinigen. Dat kan heel gemakkelijk met een beetje water en een schoonmaakmiddel. We raden je aan om een middel te gebruiken dat milieuvriendelijk is. Er kunnen vlekken ontstaan op het kunstgras, deze haal je dus eenvoudig weg met een sopje.

Geschikt bij allergie

Steeds meer mensen hoor je over klachten gerelateerd aan pollen. Zeker in de lente en zomer is het “feest”. Een natuurlijke grasmat zorgt dan voor extra klachten, zeker wanneer het gras gemaaid is. Kunstgras maakt dat je klachten thuis een stuk minder zijn.

Het gebruik

In de zomer genieten we graag van het buitenleven met vrienden en familie. Soms houden we dan een BBQ. Mensen drinken dan en soms roken ze ook. Kunstgras, in tegenstelling tot natuurlijk gras, kan niet herstellen wanneer er een vlek of sigaret op terechtkomt. Ook vonken van de BBQ richten schade aan op de mat van kunstgras. Gelukkig kun je de mat wel vervangen, maar voorkomen is beter dan genezen. Pas dus op met vuur en drank waarin kleurstoffen zitten, zoals rode wijn.

Conclusie

Koop een mat van kunstgras bij het lokale tuincentrum. Kies voor kwaliteit. Een kwalitatief hoogstaande grasmat gaat jaren lang mee. Wanneer je zo nu en dan onderhoud eraan pleegt, zul je wel tot 10 a 15 jaar kunnen genieten van het kunstgras.

Meer ontdekken?

Onze site staat bol van de interessante topic die jou helpen op een relaxte manier te genieten van je home & living. Lees alles over veelgebruikte cradle to cradle materialen en wat zijn eigenlijk de 4 tuintrends voor 2019? Ook ideeën voor je interieur vind je bij ons. Laat je inspireren!