De vier beste tuintrends voor 2019

De vier beste tuintrends voor 2019

Geplaatst op

De zomermaanden komen er weer aan. Dat houdt in dat de tuin er weer helemaal fantastisch uit zien voor de lange avonden waarin het nog heerlijk is om buiten te zitten. Dit gaat natuurlijk verder dan alleen de heg snoeien en zorgen dat het onkruid verdwenen is. Zeker als je echt van je tuin wilt genieten en bijvoorbeeld barbecues wilt organiseren is nu de tijd om het eens grondig aan te pakken. Voor dit soort plannen hebben we de vier beste tuintrends uitgezocht en deze op een rijtje gezet.

Aandacht en privacy met de omheining

Laten we beginnen met de rand van de tuin. Een goede omheining vervult meerdere functies in je tuin. Ten eerste is het een afbakening van je eigen terrein en biedt het privacy tegen ongewenste pottenkijkers. Daarnaast kan het voor een groot deel de uitstraling van je tuin bepalen, zeker als de omheining niet bedekt wordt door bomen of andere begroeiing. Tegenwoordig is een combinatie van hout en beton een erg populaire optie, evenals de haag. Hoewel de haag voor groen zorgt en een nestplaats voor vogels kan zijn, biedt een houten en betonnen schutting meer mogelijkheden en vereist het minder onderhoud.

Blokhut met overkapping

Veel mensen hebben al een schuurtje wat ze gebruiken om tuinspullen en bijvoorbeeld fietsen in op te slaan. Je kunt echter nog zoveel meer bereiken met een dergelijke houten hut of schuur. Zeker als je ’s avonds nog buiten wilt zitten is het handig dat je uit de wind kan zitten. Combineer daarom je opslagruimte met een overdekt terras, door middel van een blokhut met overkapping. Daarnaast kun je ook een buitenkeuken installeren als je genoeg ruimte hebt.

Moderne tegels en kunstgras

Hoewel in de tuin werken voor sommige mensen een welkome besteding is van de vrije tijd, wordt het door steeds meer mensen gezien als een noodzakelijk kwaad. We zien daarom een groei in de populariteit van kunstgras in plaats van gewoon gras en grote, moderne tegels. Kunstgras vergt natuurlijk bijna geen onderhoud en het is altijd groen, ook in tijden van extreme droogte.

Entertainment in de tuin

De laatste trend sluit eigenlijk een beetje aan op de blokhut met overkapping. De tuin wordt steeds meer gezien als een plek waar je in de zomermaanden met gemak een hele middag of avond moet kunnen zitten. Dat betekent goede stoelen en banken in de vorm van loungesets en entertainment. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de buitenkeuken, een minibar en een tv of beamer. Het is belangrijk om bij dergelijke renovaties in een keer goed over de gehele look en feel na te denken, zodat alle uitbreidingen één geheel vormen en je een optimale uitstraling creëert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden