Welke hekwerken vind je op het sportveld?

Welke hekwerken vind je op het sportveld?

Geplaatst op

Hekwerken zijn er niet enkel en alleen voor afscheidingen van voor- en/of achtertuinen. Je kunt namelijk ook hekwerken plaatsen op andere locaties dan enkel in de woonwijk rondom het huis. Eén van de plekken waar hekwerken veel voorkomen zijn op sportvelden. Denk bijvoorbeeld aan voetbalvelden, tennisbanen en andere locaties. In deze blog vertellen we je over de soorten hekwerk die je nodig hebt bij specifieke sportvelden.

Tennisbaan

Een tennisbaan bestaat uit verschillende onderdelen. Niet alleen het gravel en het net zijn belangrijk, er moet ook een goede afbakening zijn zodat de tennisbal niet voortdurend op grote afstand terecht komt en het spel moet worden stilgelegd zodat iedereen de bal kan gaan zoeken. Hier wordt vaak van te voren goed over nagedacht wanneer er een tennisbaan wordt aangelegd.

Voetbalkooi

Een voetbalkooi is een klein voetbalveld wat compleet omheind is. Wat je ook nog vaak ziet bij een voetbalkooi, is dat de bovenkant van de hekken wat gekanteld zijn naar het veld toe. Op die manier zal een hoger schot via de zijkant niet verder omhoog gelanceerd worden.

Padel

Padel is een interessante sport die een combinatie is van tennis en squash. Hierbij zijn de muren aan de korte zijdes van het speelveld ook een onderdeel van het speelveld. Een bal die de betonnen of glazen muur aan de achterzijde raakt en terug het veld in stuitert, is dus niet uit. De muren aan de achterkant zijn doorgaans 3 meter hoog en van beton of glas met daarboven weer een meter aan hekwerk. Daarnaast wordt het gehele speelveld omringd door een 4 meter hoog hekwerk. Ook als de bal het hek raakt aan de lange zijden van de baan, kan de bal nog onderdeel zijn van het spel. Het leuke aan het hekwerk is hier dat de bal niet perfect afkaatst en dit dus een stuk onvoorspelbaarheid aan de sport toevoegt.

Gerelateerde berichten

De juiste pallet voor je bedrijf kiezen

Het efficiënt transporteren van goederen in een magazijn of naar klanten is essentieel voor bedrijven. Niet alleen transportbedrijven beseffen zich...

Lees meer

De voordelen van beton

Beton wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, kavelpaden, sleufsilo’s en erfverharding. Door de uitstekende...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden