De juiste pallet voor je bedrijf kiezen

De juiste pallet voor je bedrijf kiezen

Geplaatst op

Het efficiënt transporteren van goederen in een magazijn of naar klanten is essentieel voor bedrijven. Niet alleen transportbedrijven beseffen zich dat het kiezen van de juiste pallet een groot verschil kan maken. Je hoeft niet meer de standaard houten pallet te kiezen: er bestaat tegenwoordig een groot aantal verschillende pallets.

Soorten pallets

Allereerst is het belangrijk dat je de mogelijkheden kent. Naast houten pallets kun je ook kiezen voor:

  • Kunststof pallets: Deze pallets zijn een goed alternatief voor hout, want ze zijn hygiënisch, sterk en hebben een lange levensduur.
  • Chemische pallets (CP): Voor het transporteren van chemische middelen bestaan er speciale pallets. Dit zijn robuuste pallets die bestand zijn tegen onder andere olie en verf. Er bestaan 9 subtypes chemische pallets.
  • Houtvezel pallets: de lichtgewicht pallets zijn eenvoudig te nestelen en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn ook nog eens relatief goedkoop.
  • Aluminium pallets: vooral de luchtvaart wordt veel gebruik gemaakt van deze lichtgewicht pallets, welke niet roesten en ook nog eens lang meegaan.
  • Export pallets: als de exporterende en importerende landen dezelfde voorwaarden aan goederentransport stellen, kunnen goederen eenvoudig een landsgrens passeren. Als je bedrijf internationaal georiënteerd is, zijn deze pallets een must.

Prioritering

Kies je pallets op basis van de opslagcapaciteiten van je magazijn, of kies je voor een variant die makkelijk schoon te houden is. De keuze is helemaal afhankelijk van je eigen prioriteiten. Als je het hoofddoel van je bedrijf nagaat, kan je er natuurlijk op uitkomen dat je meerdere soorten pallets moet gaan gebruiken. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, als je de juiste transportmiddelen tot je beschikking hebt en er rekening mee houdt dat de levensduur van de verschillende soorten varieert.

Kom je er echt niet uit? Stap eens een pallethandel binnen voor een advies op maat. Deze bedrijven kunnen namelijk ook maatwerk bieden, waarmee je bedrijf geholpen kan zijn.

Gerelateerde berichten

Welke hekwerken vind je op het sportveld?

Hekwerken zijn er niet enkel en alleen voor afscheidingen van voor- en/of achtertuinen. Je kunt namelijk ook hekwerken plaatsen op andere locaties...

Lees meer

De voordelen van beton

Beton wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, kavelpaden, sleufsilo’s en erfverharding. Door de uitstekende...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden