Er zijn een hoop redenen om een mooi hekwerk rondom je perceel te plaatsen. Hoewel er een aantal erg voor de hand liggen, is het goed om eens wat dieper in te gaan op de voordelen van een hekwerk. In dit blog behandelen we de vijf beste redenen.

Meer privacy

Privacy is een van de meest belangrijke factoren die mensen in overweging nemen als het gaat om het kopen van een nieuwe woning. Je wilt niet dat er mensen van buitenaf continu kunnen zien wat er in de tuin of het huis aan de gang is. Een goed hekwerk is de beste maatregel hiertegen, afhankelijk van het type. Zo heeft het weinig zin om een hekwerk van gaas aan te laten leggen. Deze privacy heeft ook voordelen voor eventuele huisdieren in huis. Neem bijvoorbeeld een hond die naar voorbijgangers blaft. Het is een stuk rustiger in huis als de hond geen voorbijgangers ziet langslopen.

Betere beveiliging

Het is altijd goed om een huis of perceel te beveiligen tegen indringers. Een goed hekwerk is in feite de eerste lijn van verdediging. Beveiliging is dan ook een van de populairste redenen van mensen om een hekwerk aan te laten leggen. Het gaat hier niet alleen om beveiliging tegen inbrekers, maar ook tegen (wilde) dieren die schade kunnen toebrengen aan de tuin.

Markeren van je eigendom

Er zijn in het verleden genoeg burenruzies ontstaan over de erfgrens en erfafscheidingen.  Met een hekwerk kun je duidelijk aangeven wat de exacte afmetingen zijn van jouw terrein. Zo kun je dergelijke discussies zien te voorkomen. Het is wel zeer belangrijk dat je de regels omtrent een erfafscheiding in acht neemt. Zorg daarom dat je een bouwbedrijf met verstand van dit soort zaken het hekwerk laat plaatsen.

Veiligheid voor de bewoners

Een hekwerk zorgt niet alleen voor beveiliging van buitenaf, maar ook voor veiligheid voor de bewoners zelfs. Met een hek om je huis zorg je dat kleine kinderen of huisdieren niet zomaar van het terrein kunnen afdwalen. Dit is vooral van toepassing als je langs een drukke weg woont of in een huis waar het lastig is om te zien waar de kinderen of dieren precies zijn. Denk bijvoorbeeld aan een grote tuin met veel beplanting.

Boost voor de uitstraling en de prijs

Een goed hekwerk voegt veel toe aan de uitstraling van het huis of perceel. Een sierhekwerk is het eerste wat mensen zien en het laat direct een indruk achter. Daarnaast is verhoogt het de waarde van een huis omdat potentiële kopers profiteren van alle voordelen die hierboven zijn beschreven.