Oplossingen voor een gladde garagevloer

Oplossingen voor een gladde garagevloer

Geplaatst op

Als de winter eraan komt kan de garagevloer veranderen in een ijsbaan. Al het water dat je met de auto naar binnen rijdt, kan bevriezen en leiden tot gevaarlijke situatie. We geven enkele tips om dit te voorkomen.

Snelle oplossingen

Een snelle oplossing om een gladde vloer tegen te gaan is het leggen van antislip matten. Met losse matten leg je eenvoudig een pad door je garage heen, zodat je veilig uit je auto in het huis komt. Een andere oplossing is het leggen van speciale absorptiematten, die ervoor kunnen zorgen dat nattigheid wordt opgevangen voordat het in de garage komt te liggen.

Een andere interessante optie zijn tapijttegels. Op de markt bestaan matten die ontwikkeld zijn voor zowel binnen als buiten. Dit zijn stevige lappen stof die veel vocht kunnen opnemen. Een ander voordeel van deze matten is dat er een groot assortiment is, je kunt zelf de kleur en grootte van de mat bepalen.

Een nadeel van het leggen van matten is dat het materiaal verzadigd kan raken. Vooral als je regelmatig in en uit rijdt met de auto. Het duurt altijd een paar dagen voordat een mat weer helemaal droog is.

Permanente antislip

Als je het probleem volledig wilt oplossen, is de beste optie om een nieuw soort vloer te kiezen. Zo kan een bovenlaag van epoxy met antislip vaak bovenop een betonnen vloer worden aanbracht. Je zou ook een extra verflaag kunnen aanbrengen, waarop je een soort coating kan aanbrengen. Sommige bedrijven, zoals Coatingvloer.nl, zijn gespecialiseerd in het leggen van garagevloeren.

Een andere optie is om de volledige vloer te voorzien van vloertegels, zodat de hele garage een nieuwe look krijgt. Je kunt hiermee mooie blokpatronen creëren. De vloer is even eenvoudig schoon te houden als een gewone vloer, alleen kan het materiaal enigszins gevoelig zijn voor beschadigingen. Maar aangezien het om de garage gaat, vinden de meeste mensen dat geen probleem.

Gerelateerde berichten

Het plezier van betontegels: eenvoud is mooi

Bij het maken van een mooi terras of een gedegen oprit, kiezen veel mensen voor de oude vertrouwde betontegels. Maar waarom doen ze dat? Vast niet...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden