Met een relatief simpel ontwerp van stalen buizen en plateaus verzorgen steigers vaak de belangrijkste ondersteuning tijdens werkzaamheden in de bouw. Of het nu gaat om het fysiek ondersteunen van een constructie of om gemakkelijk bij hoge plaatsen te kunnen met bijvoorbeeld schilderen, steigers zijn al duizenden jaren een vaste gezicht in de bouw. Maar er zijn ook andere commerciële toepassingen voor steigers. In dit blog lichten we drie van deze toepassingen uit.

Camerawerk en belichting tijdens evenementen

Geen enkel groot evenement zou plaats kunnen vinden zonder het gebruik van steigers. Om te beginnen kijken we naar de camera’s en belichting. Tijdens sportevenementen zoals een formule 1 race zitten cameramensen in veel gevallen op een steiger, zodat ze boven het circuit het beste uitzicht hebben en kunnen laten zien. Wat betreft de belichting worden vaak ook steigers gebruikt, zoals bij concerten. Uiteraard kunnen ze bij concerten ook speakers aan de steigers hangen of ze gebruiken als een locatie waar dansers en danseressen op kunnen staan.

Tijdelijke zitplaatsen

Voor sommige evenementen zijn tijdelijke tribunes nodig, of moeten er snel constructies in de hoogte gemaakt worden. Een aantal voorbeelden van dit soort toepassingen zijn wielerkoersen of hardloopwedstrijden met tribunes langs de weg. Zeker vouwsteigers zijn ideaal voor dit soort tijdelijke, maar terugkerende evenementen.

Advertentieruimte

Over het algemeen zien steigers er allemaal hetzelfde uit: grijs. Dit is natuurlijk niet echt aantrekkelijk, zeker niet als er een hoop in de binnenstad staan tijdens renovatiewerkzaamheden van oude gebouwen. In sommige gevallen worden ze weggewerkt met doeken, maar het zijn uitstekende advertentiemogelijkheden voor bedrijven. Ze staan vaak langere tijd vol in het zicht en trekken eenvoudig de aandacht van voorbijgangers. Gebruik de ruimte om je eigen bedrijf te promoten of verdien de kosten van een steiger dubbel en dwars terug door de advertentieruimte te verkopen. Let wel op dat er in sommige gevallen restricties zijn wat betreft de advertentiemogelijkheden op bepaalde locaties.