Beton wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen, kavelpaden, sleufsilo’s en erfverharding. Door de uitstekende eigenschappen van beton is deze materiaalsoort zeer geschikt om te leggen op dit soort plaatsen. Toch zien we beton ook steeds meer terugkomen in en rondom woningen. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van beton.

IJzersterk

Beton is erg sterk en daardoor bestand tegen zware belasting. Dit maakt het ook dat je veel betonplaten ziet terugkomen op industrieterreinen, aangezien de ondergrond op dit soort terreinen zwaar belast gaat worden door machines, heftrucks en andere voertuigen met zwaar gewicht. Dat beton ijzersterk is, maakt het materiaal ook gunstig om in je tuin aan te leggen. Zo kun je betonplaten en andere tuinmeubels van beton gedurende het hele jaar buiten laten, aangezien deze bestand zijn tegen alle invloeden vanuit de natuur.

Onderhoudsvriendelijk

Een bijkomend voordeel is dat beton over het algemeen onderhoudsvriendelijk is. Dit betekent niet dat je beton nooit hoeft te onderhouden, maar het materiaal is eenvoudig schoon te krijgen. Doe dit dan ook eens in de zoveel tijd, zodat de betonplaten of andere attributen van beton niet alleen lang meegaan, maar ook hun mooie en strakke uitstraling behouden.

Wooncomfort

Met beton haal je ook wooncomfort in huis, aangezien beton een hoge warmteopslagcapaciteit heeft. Muren of vloeren van beton nemen tijdens de dag warmte op en geven deze warmte geleidelijk weer af als de buitentemperatuur daalt.  Zo blijft het nog comfortabel in huis tijdens warme dagen en hoef je minder gebruik te maken van de airconditioning.

Waterdicht

Beton kan eenvoudig waterdicht gemaakt worden. Wil je bijvoorbeeld een ondergrondse kelder van beton? Door speciale toeslagstoffen te gebruiken kan beton waterdicht gemaakt worden, waardoor grondwater de kelder niet binnen kan dringen. Zo heb je een ijzersterke, maar ook waterdichte kelder voor in je woning.

Specialist in beton

Ben je geïnteresseerd in betonproducten voor in je woning? Neem dan eens contact op met Wester-Beton uit Harlingen. Dit bedrijf is al jaren de specialist op het gebied van beton en produceert ijzersterke betonplaten, betontegels en sierbestrating. Deze producten zijn zeer geschikt voor woningen, tuinen, industrieterreinen, parkeerplaatsen en erfverharding.