Als je een nieuwe woning hebt gekocht, kan dit nieuwbouw of bestaande bouw zijn. Bij bestaande bouw heb je altijd te maken met een bepaald type keuken, een bepaalde kleur behang en een bepaalde soort vloer die door de vorige kopers is uitgekozen. Dit is vaak niet in dezelfde stijl of überhaupt dezelfde smaak als die de nieuwe eigenaren van de woning hebben. Daarom hebben we in dit blog een aantal voorbeelden opgesomd van de zaken die het meest worden vervangen wanneer iemand een nieuwe woning betrekt.

1. Een nieuwe keuken

Een nieuwe keuken is vaak iets wat snel overwogen wordt. Zeker omdat veel woningen een open keuken hebben. Dat betekent dat de uitstraling van de keuken direct overgebracht wordt naar de woonkamer. Als de keuken dan verouderd is of simpelweg niet past in de esthetische wensen van een nieuwe huiseigenaar, dan zal er dus toch een nieuwe keuken in moeten.

2. Een nieuwe badkamer

Bij de aankoop van een nieuwe woning wordt er vaak, mits er nog geld overblijft natuurlijk, ook voor gekozen om een nieuwe badkamer te nemen. De badkamer is misschien iets minder zichtbaar dan de keuken, maar desalniettemin vinden mensen het doorgaans prettig om in hun eigen badkamer te douchen en zich te wassen. Een badkamer van de vorige bewoners maakt dit vaak wat lastiger omdat de badkamer voor velen dan nog niet helemaal als “eigen” voelt.

3. Een nieuwe vloer

De vloer heeft een erg grote rol op de algehele uitstraling van een kamer. Als iemand een oudere vloer heeft die dringend aan vervanging toe is, zal dit dan ook vrij snel vervangen worden. Daarentegen kan een nieuwe vloer vrij duur uitpakken. Daarom wordt er door nieuwe woningeigenaren vaak goed over nagedacht. Als wij een tip mogen geven, zouden we je een gietvloer aanraden. Deze past bij veel soorten interieur, is gemakkelijk aan te brengen en ook erg onderhoudsvriendelijk.