Wat zijn de voordelen van een hout beton schutting?

Wat zijn de voordelen van een hout beton schutting?

Geplaatst op

Wanneer je een hout beton schutting overweegt is het handig om te weten wat de voordelen hiervan zijn. Daarom beschrijven wij in deze blog de voordelen.

Privacy 

Voor het aanschaffen van een schutting kan je verschillende redenen hebben. Privacy kan hier één van zijn. Een schutting biedt bovendien meer dan een heg en levert meteen het resultaat die je wilde bereiken. Doordat de meeste schuttingen een hoogte van ongeveer twee meter hebben kunnen je buren en voorbijgangers niet zomaar naar binnen kijken. 

Uitstraling

Een hout beton schutting is niet alleen functioneel, maar kan ook helpen met de uitstraling en sfeer in je tuin. Doordat er zo veel verschillende soorten zijn, kan je precies de schutting kiezen die bij jouw tuin past. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een bepaalde kleur of motief. 

Veiligheid

Het meest kwetsbare deel van een schutting is de onderkant, bij een hout beton schutting is deze gemaakt van beton. Dit zorgt ervoor dat de schutting zeer stevig is en ook nog eens heel duurzaam. Het meest kwetsbare deel kan nu niet rotten of kromtrekken. Door de stevigheid is de schutting ook nog bestand tegen heftig weer. Doordat de schutting een obstakel vormt voor inbrekers, zorgt die er dus ook voor dat je woning veiliger is. Doordat de inbrekers te maken hebben met een obstakel zoals een schutting zullen ze eerder een ander huis uitkiezen. 

Makkelijk te onderhouden

In tegenstelling tot een schutting die bestaat uit coniferen of andere planten, heeft zo’n hout beton schutting bijna geen onderhoud nodig. De schutting hoef je namelijk niet te besproeien met water of te onderhouden met een heggenschaar. Wanneer je toch iets meer groen in je tuin wil zou je planten aan de schutting kunnen hangen. Een schutting heeft nog een groot voordeel. Zo wordt de geluidsoverlast verminderd en heb je minder last van wind. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden