Tips voor het design van je tuinhek

Tips voor het design van je tuinhek

Geplaatst op

Een hekwerk zorgt voor privacy in je tuin en zorgt tevens voor een vermeerdering van de waarde van je huis. Hout en metaal zien er rustiek uit, maar vragen wel het nodige onderhoud. In deze blog geven we je de nodige tips voor het design en onderhoud van je tuinhek.

Decoratieve accenten

Hekwerkonderdelen zijn erg leuk om in te zetten als decoratieve elementen. Een normaal hek is niet direct heel sfeervol, maar dit is wel op te leuken met deze onderdelen voor je tuinhek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hekpunten en paalkoppen met een mooie afwerking: een punt of bloemknop.

Privacy en sfeer

Door het plaatsen van een tuinhek wordt het een stuk fijner om lekker in de tuin te zitten. Je wilt gewoon je privacy, en deze zul je zeker krijgen wanneer je het tuinhek geplaatst hebt. Er lopen geen ongewenste gasten meer je tuin in, zo ontstaat een privé plek buiten, waardoor je je echt thuis voelt. Dat zorgt voor de sfeer die je nodig hebt om te genieten.

Veilige afbakening

Het tuinhek heeft ook de functie om de veiligheid in de tuin te waarborgen. Ongewenste gasten, maar ook dieren blijven uit je tuin. Dieren kunnen aan je planten vreten of de kussens van je bank beschadigen. Een gedegen hekwerk zorgt er ook voor dat je goed je perceel kunt afbakenen.

Stijlen tuinhekken

Er zijn een aantal stijlen voor tuinhekken die tegenwoordig heel populair zijn. We hebben hieronder een aantal tips voor je verzameld.

Klassiek

Ken je die witte hekjes die vaak in Engeland en Amerika te zien zijn bij vrijstaande huizen met een groot grasveld ervoor? Deze hekken zijn niet heel hoog, maar zorgen wel voor een goede afbakening. Het ziet er ook superleuk uit.

Houten design

Voor het ultieme rustieke gevoel kun je kiezen voor een hek van ruw hout. Dit hek kennen we ook wel uit de cowboyfilms en werd/wordt gebruik om vee op een bepaald stuk land te houden. Als je dit hekwerk plaatst, dan zie je de bizons nog net niet door je tuin rennen; zo sfeervol is het. Dit type hek is opgebouwd uit lange balken waarin gaten geboord zijn, deze zijn bevestigd aan zware, afgeronde palen.

Oeroud

Een stapel stenen is een van de oudste hekwerken en werd gebruik om dieren op het erf te houden en het eigendom af te bakenen. Vroeger stapelden men de stenen direct op elkaar, tegenwoordig doen we er cement tussen om ze stevig op elkaar te houden. Stenen zorgen voor een oermooie look in je tuin.

Postmodern

Een postmodern hekwerk lijkt op een klassieke variant, maar gebruik drie horizontale balken terwijl een klassiek hek vaak verticale latten heeft. De paaltjes hebben wel het kenmerkende vierkante design.

Hedendaags

Een hedendaags hekwerk rond je tuin zorgt direct voor een sfeervolle look. Veel hekwerkdesign van tegenwoordig is een verzameling van horizontale, verticale en zelfs gebogen elementen om een uniek en persoonlijk statement te kunnen maken. Het tuinhek is meer dan een afbakening van een perceel, het is een manier om sfeer en comfort in de tuin te brengen. Met een passend tuinhek kun je de puntjes op de i zetten en tuin helemaal afmaken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden