Tips voor een schoon buitenzwembad

Tips voor een schoon buitenzwembad

Geplaatst op

Een eigen privé zwembad in je eigen achtertuin is voor veel mensen vaak een langgekoesterde droom. Een eigen buiten- of binnenzwembad wordt vaak geassocieerd met rijkdom, glamour en goede feestjes. Daarnaast verlangen veel mensen naar een moment van rust en ontspanning na een lange dag werken, waardoor een eigen zwembad de perfecte oplossing biedt. De meeste zwembaden zijn voorzien van lichtblauwe stenen, waardoor je een schoon en natuurlijke uitstraling creëert. Daarnaast bieden verschillende partijen ook de mogelijkheid om je zwembad helemaal naar wens in te delen: zo traditioneel of modern als je zelf wilt. Toch vergeten veel  een cruciaal element van het hebben van een eigen buitenzwembad, namelijk het onderhoud ervan. Zonder goed onderhoud komt je buitenzwembad eruit te zien als een verkapte vijver door de aanwezige algen, takken en bladeren. Om dit te voorkomen en je zwembad goed te onderhouden, geven we je een paar tips.

Filters

Naast het feit dat het belangrijk is om zeer regelmatig de bladeren en takken te verwijderen en de bodem van het zwembad te reinigen, is het van groot belang om de kwaliteit van de aanwezige filters hoog te houden. Je kunt de filters van het zwembad zien als de nieren van je lichaam. Ze zorgen ervoor dat de slechte, ongezonde en vieze deeltjes uit het water worden verwijderd, waardoor het water helder en schoon blijft. We raden aan om zeer regelmatig de kwaliteit van je filters te checken en indien nodig zo snel mogelijk te vervangen. Daarnaast raden we je aan om de filters niet te vaak aan en uit te doen. Dit kan namelijk leiden tot kleine scheurtjes in de mechanica van de filters, waardoor de werking kan afnemen.

Waterlevel

Naast de chemische samenstelling van het water in je zwembad, is ook het fysieke waterniveau zeer belangrijk. Na veel regenval of juist een drukke dag in het zwembad met veel bommetjes, zal het waterniveau flink schommelen. Om te voorkomen dat het zwembad overstroomt en het water de rest van je tuin insijpelt, raden we je aan om een speciale waterpomp aan te schaffen. Op die manier zorg je er snel en eenvoudig voor dat het waterpeil weer normaal wordt.

Jaarlijkse controles

Wanneer je zelf weinig tot geen verstand hebt van de apparatuur in je zwembad, zoals pompen, filters en verwarmingssystemen is het verstandig om het zwembad ieder jaar door een professional te laten controleren. De professional controleert tijdens deze servicebeurt of de waterwaarden goed zijn, of alle elementen nog goed werken en of er geen beschadigen aan het zwembad zijn.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden