Tips om de productiviteit op kantoor te vergroten

Tips om de productiviteit op kantoor te vergroten

Geplaatst op

Een nieuwe wind op kantoor laten waaien kan een lastige onderwerp zijn, omdat werknemers net mensen zijn en niet zo van grote veranderingen houden. Een nieuw interieur op kantoor kan de productiviteit van je medewerkers vergroten. In deze blog geven we je een aantal gouden tips waarmee je dit resultaat kunt bereiken. Wanneer je de oude meubels vervangt, hoef je ze echt niet weg te werken, want een opkoper van kantoormeubilair biedt je er een goede prijs voor.

Bepalende omgeving

Waar je werkt bepaalt voor een groot deel hoe je werkt. Het bepaalt zelfs de manier waarop je concentratie is. Een goede omgeving zorgt voor een verhoogde productie. Zelfs met wel 20%. Laten we de punten eens doornemen met je:

Verlichting

Verlichting is een van de belangrijkste factoren om gefocust en geïnspireerd te blijven, maar toch wordt het vaak over het hoofd gezien. Je moet er als werkgever echt in investeren. Slechte verlichting kan resulteren in vermoeidheid, vermoeide ogen, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Neem een goed lichtplan mee in je interieurdesign. Zeker op bewolkte dagen is het een zegen een goede verlichting te hebben.

Stoel en bureau

Werken aan een bureau is een intensieve activiteit. Je moet er voor zorgen dat je goed zit, anders krijg je blessures. Een goede afstelling tussen stoel en bureau is essentieel. De onderrug, armen en polsen zijn kwetsbaar voor werkblessures. Het helpt om als werkgever te kiezen voor goede meubels die verstelbaar zijn. Dat kost wat meer dan meubels die je niet kan verstellen, maar je bespaart wel op ziektekosten die oplopen, omdat je personeel met werk gerelateerde lichamelijke problemen thuis zitten.

Rustige omgeving, netjes houden

Om je goed te kunnen focussen is het belangrijk om in een nette omgeving te werken. Daarom is het slim om meerdere opbergfaciliteiten te realiseren op de werkplek. Een rommelige ruimte kan goed zijn voor een creatieve geest, maar op kantoor is dit niet noodzakelijk. Een opruim- en schoonmaakservice kan je helpen het kantoor netjes te houden. Natuurlijk kun je ook een beroep doen op je medewerkers, als iedereen meewerkt blijft de ruimte netjes.

Kamertemperatuur

Het is er belangrijk dat de temperatuur in het kantoor tussen de 18 en 20 graden is. Zo kun blijven je medewerkers alert. Als het te warm is dutten ze in, is het te koud dan focussen ze zich op het rillen en niet op de content die ze maken.

Luchtkwaliteit

Een frisse lucht op kantoor zorgt voor een heldere geest. Planten en een zuiveringssysteem met luchtfilters, zorgen voor frisse lucht. Je kan er ook voor kiezen om ramen en deuren open te zetten, maar als je kantoor aan een drukke weg ligt, kan dit juist zorgen voor een verslechtering van de  luchtkwaliteit.

Werken in meerdere ruimtes

Verandering van spijs doet eten. Zo is het ook met werken. Wanneer je in verschillende ruimtes aan het werk kunt zijn, als je dat als medewerker prettig vindt, zal dit de eventuele eentonigheid bestrijden. Deze tip werkt overigens niet bij alle medewerkers, want sommigen hechten aan de zekerheid van een vaste werkplek.

Conclusie

Er zijn uiteenlopende manieren waarop een nieuwe werkruimte ingericht kan worden, met het doel de productiviteit van de medewerkers te vergroten. Deze vergroot alleen maar wanneer ze zich goed voelen. Dus de basistips aan werkgevers is: zorg dat je medewerkers zich goed voelen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden