Stappenplan voor het verzorgen van een palmboom

Stappenplan voor het verzorgen van een palmboom

Geplaatst op

Hoewel palmbomen meestal buiten worden gevonden, is het mogelijk om bepaalde variëteiten van de palmae binnen in potten te kweken. Wanneer je ervoor kiest om een palmboom binnenshuis te kweken, moet je er rekening mee houden dat, in tegenstelling tot een in de grond staande palm, potplanten afhankelijk zijn van je voor al hun zorg en voedingsstoffen. Volg onderstaand stappenplan om het hele jaar door te genieten van je palmboom.

  1. Pot je palmboom in potgrond die goed afvoert. Een goede potgrond voor palmbomen is een mengsel van half veenmos en half perliet. De pot moet altijd een gat aan de bodem hebben zodat het overtollige water eruit kan lopen.
  2. Plaats de palmboom in de buurt van een raam waar hij veel zonlicht krijgt. Bewaar je palmboom in de pot waar hij binnenkwam voor twee jaar, omdat ze vaak pas na twee jaar uit hun oorspronkelijke pot groeien.
  3. Bemest je palboom in pot om er zeker van te zijn dat hij voldoende voedingsstoffen krijgt. Kies een meststof die speciaal voor palmbomen is gemaakt en meng deze met de grond. Breng tijdens het groeiseizoen eens in de zes tot acht weken meststof aan en stop in de late herfst met bemesten. Begin opnieuw met bemesten in het voorjaar wanneer de palm een nieuwe groeicyclus begint.
  4. Geef je palmboom wekelijks water. Laat de grond niet uitdrogen, maar als de grond al drassig en vochtig is als je de palm water geeft, hoeft je die week minder water te geven. Spuit de hele plant om de paar weken, om stof te verwijderen van de bladeren die in de regen zouden wegspoelen als de plant buiten stond.
  5. Plaats de palmboom op een plek in je huis die niet te droog is. Vermijd het gebruik van airconditioners of ontvochtigers. Plaats de palmboom in de winter op een plaats die ver verwijderd is van verwarmingsbuizen, open haarden of andere warme en droge plaatsen in je huis.
  6. Volg de groei van je palmboom één keer per jaar, zodat je deze naar een grotere pot kunt verplaatsen als dat nodig is. Uiteindelijk zal de palm om de twee jaar opnieuw moeten worden verpot.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden