Hoe stel ik een nieuwe tuin samen?

Hoe stel ik een nieuwe tuin samen?

Geplaatst op

Het is tijd om je tuin een ware make over te geven. Of misschien ben je net verhuist, maar ligt de tuin er nog wat kaal bij. Van een tuin moet je kunnen genieten. Vooral in de zomer is het een heerlijke plek om er rustig te vertoeven. Of geef deze zomer een tuinfeest! Genoeg redenen om aan de slag te gaan met je tuin, maar waar moet je op letten? Bestel de tuintegels en schuttingplanken maar alvast en lees meer in deze blog hoe jij de tuin voorziet van alle belangrijke basiselementen.   

Samenstellen van de tuin

Ben je er klaar voor om je tuin te gaan vernieuwen of voor het eerst aan te leggen? Let hierbij op de volgende basiselementen:

  • Tuinschutting
  • Terras
  • Verlichting
  • Flora en fauna
  • Tuinmeubels

Verdiep je in de diverse tuinonderdelen. Bij het aanschaffen van tuinproducten kun je letten op de stijl en ervoor zorgen dat het op elkaar aansluit.

De tuinschutting

De tuin is een privé plek voor jou, familie en je gasten. De schutting brengt privacy in de tuin. Daarnaast is het een afbakening van jouw terrein. Het zorgt er ook voor dat er geen ongewenste wind door je tuin waait. Mocht je al beschikken over een schutting, dan is het goed om te controleren in welke staat de schutting verkeert. In enkele gevallen is het soms beter om de schutting in zijn geheel te vervangen in plaatst van te behandelen. Het is ook mogelijk om een heg te laten plaatsen, zolang het maar past bij jouw gekozen tuinstijl.

Je eigen terras

Met tuintegels creëer je structuur in je tuin. Je kunt er diverse paden en het terras mee aanleggen. Dit zijn belangrijke onderdelen van de tuin. Kies een locatie in je tuin waar je het liefst buiten wilt zitten. Denk hierbij aan de zon en schaduw verhoudingen. Ben je meer een schaduw of zon persoon? Omliggende bomen en de stand van het huis, ten opzichte van de zon, hebben hier invloed op.

De verlichting

Met tuinverlichting creëer je sfeer in je tuin wanneer het wat donkerder wordt. De type en locatie van de verlichting zijn hiervoor heel belangrijk. Daarnaast is het niet een simpel klusje om zomaar een lamp op elektriciteit aan te sluiten in de tuin. Met behulp van een goede elektriciteit kabel los je dit op. Deze leg je circa 60 centimeter in de grond en leg je aan op de plekken waar je verlichting wil gaan plaatsen.

Flora en fauna

Breng je tuin tot leven met het plaatsen van tuinplanten, bomen of zelfs met het nemen van huisdieren. Mocht je een huisdier hebben of willen, dan is het slim om na te denken over het plaatsen van bepaalde tuin elementen. Het laatste wat je wil is dat je jouw huisdier gemakkelijk kwijt raakt tussen de planten of dat de hond je tuinpotten makkelijk kan aanstoten.

Tuinmeubilair

Het tuinmeubilair maakt je tuin echt af. Het kan een uitdaging zijn om de juiste meubelen te vinden die passen in je tuin. Zorg dat je van te voren vaststelt over hoeveel vierkante meter je terras beschikt. Zo kun je aan de hand van de afmetingen van de gewenste tuinmeubelen achteraf bepalen welke meubilair past in jouw tuin. Het helpt vaak ook om de tuin op schaal uit te tekenen. Zo kun je precies bepalen waar je welke tuinspullen wilt gaan plaatsen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden