Een geschikte vloer voor je veranda

Een geschikte vloer voor je veranda

Geplaatst op

Als je een mooie veranda hebt in je tuin, of wanneer je een veranda overweegt, dan zul je ook moeten nadenken over de vloer die je hierbij zal uitkiezen. Elke vloer heeft weer zijn eigen nadelen of voordelen waar je rekening mee dient te houden. Dit is nog aardig wat uitzoekwerk en om je een handje te helpen hebben we daarom deze blog geschreven. 

De voor- en nadelen van een houten vloer

Een veel voorkomende soort vloeren die je zult zien in de tuin, of het nu gaat om een veranda of een tuinhuis, is een houten vloer. De reden hiervoor heeft voor een groot deel te maken met de prijs: hout is namelijk een materiaal wat eenvoudig verkrijgbaar is en daarom ook, afhankelijk van het type hout natuurlijk, ook niet al te duur is. Hiertegenover staat echter dat hout minder goed bestand is tegen alle soorten weersomstandigheden. Na verloop van jarenlange blootstelling aan UV-straling, regen, wind, droogte, etc. zal het hout meer gaan rotten waarna het geheel vervangen zal moeten worden. 

De voor- en nadelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft zowel binnen als buiten verschillende voordelen. Een hiervan is dat gietvloeren over het algemeen vrij krasbestendig zijn en tevens eenvoudig zijn schoon te houden. Als je een tuinhuis of veranda hebt die enigszins wat beschutting biedt voor de hete zomer, koude winters en regenachtige dagen daartussenin, dan is een gietvloer ook geschikt voor de tuinhuis of afgesloten veranda of serre. Ben je op zoek naar een goede aanbieder van gietvloeren? Kijk dan op de website van G-vloeren.

De voor- en nadelen van een stenen vloer

Een stenen vloer is robuust en kan goed tegen een stootje. Als je een veranda of tuinhuis hebt waar veel gerommeld wordt, veel geklust wordt en maar weinig wordt gedaan met de uitstraling, dan is een stenen vloer vrij geschikt. Toch vinden veel mensen het fijn als hun tuinhuis of veranda een mooie uitstraling heeft en daar hoort dan ook een mooie vloer bij.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden