Een goede vloer is een flinke investering in je huis. Als je een vloer in je huis wilt die eruit als een echte houten vloer in visgraat patroon, maar niet de problemen die gepaard gaan met het aanleggen en onderhoud van een houten vloer, bieden visgraat tegels wellicht een uitkomst. Visgraat tegels zijn namelijk onder andere duurzamer en onderhoudsarmer dan een echte houten vloer. In deze blog kijken we naar meer voordelen van houtlook visgraat tegels.

Duurzaamheid van visgraat tegels

Houtlook tegels zijn een van meest duurzame materialen voor vloeren op de markt. Zo lang ze goed gelegd en voldoende onderhouden worden zien ze er tientallen jaren mooi uit. Dit in tegenstelling tot echt hout, dat meer onderhoud vergt gedurende de levensloop. Denk aan schoonmaken, schuren en lakken.

Ruime keuze aan stijlen

Visgraat tegels hebben uiteraard het kenmerkende patroon wat ze zo geliefd maakt in veel huishoudens. Daarnaast zijn de keramische tegels leverbaar in diverse kleuren, van lichtgrijs tot een diep donkerbruin.  Een speciale uitvoering van visgraat is de Hongaarse punt, wat voor een heel ander effect zorgt in je woonkamer.

Flexibiliteit in de locatie

Echt hout kan je niet zomaar in iedere ruimte aanleggen vanwege de omstandigheden. Een houtlook tegel daarentegen kan zonder problemen in een kamer met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer. Daarnaast kun je de tegels ook zonder problemen op de muur plaatsen, mocht je dat willen.

Eenvoudiger en minder onderhoud

Een keramische tegel is zeer eenvoudig te onderhouden en is daarnaast onderhoudsarm. De tegels zijn krasbestendig, zetten niet of uit of krimpen niet door vocht en is makkelijk schoon te vegen. Met een stofzuiger en een dweil hou je de vloer makkelijk schoon. Let wel op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt die te agressief zijn. Dan een beschermende laag beschadigd raken.

Geschikt voor dieren

Een visgraat tegel is een perfecte vloersoort als je huisdieren hebt. Dieren laten minder snel krassen achter en bepaalde vlekken zijn ook eenvoudig te verwijderen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat de dieren blijvende schade toebrengen aan je vloer.

Allergie-vriendelijke tegels

Keramische visgraat tegels zijn daarnaast ook beter als je last hebt van allergieën. De meeste tegels zijn behandeld met een coating, waardoor ze nog minder stof, pollen en andere bacteriën aantrekken. Hierdoor heb je binnen minder last van allergieën, waar je dat wel zou hebben met andere materialen.