Bezint eer ge begint! Tips voor een passende soort tuininrichting

Bezint eer ge begint! Tips voor een passende soort tuininrichting

Geplaatst op

Als je van plan bent om je tuin flink op de schop te nemen, dan kun je wel wat ideeën gebruiken! Het (her)inrichten van je tuin kan nog een hele klus zijn en het is daarom handig om goed na te gaan wat je nu eigenlijk wilt. Het liefst nog voordat je begint met het uitzoeken van meubels. Bezint eer ge begint! In deze blog helpen we je een handje op weg om wat ideeën op te doen.

Open ruimte & Privacy

Iedereen wil graag een beetje privé kunnen zitten. Je wil immers graag kunnen genieten van het zonnetje zonder dat je de hele tijd je zwemkleding aan hebt. Ligt je achtertuin op een fietspad of autoweg? Dan kun je die privacy wel uit je hoofd zetten zonder bijvoorbeeld een hoge schutting.

Het probleem is aan de andere kant dat men ook graag voldoende open ruimte wil hebben, het liefst met een beetje uitzicht. Een hoge schutting kan dan juist weer een nadeel zijn omdat het namelijk je uitzicht en de ervaren grootte van je tuin er aanzienlijk door wordt verkleint.

Onderhoudsvrij of een hobbytuin?

De vraag is natuurlijk ook wat je wil gaan doen met je tuin? Wil je er lekker mee aan de slag een paar keer per maand of heb je liever een tuin waar je niet zo veel aan hoeft te doen? Dat bepaalt ook voor een groot deel het type tuin wat je neemt. Je kunt kiezen voor een mooie grasmat, maar ook bijvoorbeeld voor kunstgras. Je kunt er ook voor kiezen om mooie planten en bloemen in je tuin te zetten, maar dan heb je er doorgaans toch wat meer onderhoud aan dan wanneer je je gehele tuin zou betegelen.

Kies de juiste materialen

Sommige materialen blijven langer mooi en andere materialen vragen om onderhoud. Dit is vooral het geval bij tuinmeubelen. Luxe en exclusieve tuinmeubelen van echt hout zul je toch zo nu en dan in de lak moeten doen. Daarentegen kun je van kunststof meubelen langer plezier hebben aangezien je deze vaak enkel met een doekje en een borstel hoeft af te nemen wanneer je ze weer uit de schuur tevoorschijn tovert.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden