Het afkaderen en afsluiten van je woonerf doe je doorgaans met een schutting. Deze ‘schutting’ kan gemaakt zijn van vele verschillende materialen, zoals gaas, hout, beton en kokowall. Daarnaast vind je in sommige tuinen een scheiding door middel van beplanting, zoals een haag. Waarbij de conifeer het meeste voorkomt. We leggen je aan de hand van dit blog graag uit wat de verschillende typen schuttingen zijn en wat het voordeel van dat typen schutting is. 

Kokowall

De kokowall is een tuinscherm gemaakt van kokosvezels. Door gebruik te maken van een duurzaam en natuurlijk product heeft deze een bijzondere uitstraling. Daarnaast zijn de tuinschermen gemaakt van kokos prima begroeibaar voor klimplanten. 

Hout beton schutting 

Een hout beton schutting is zoals de naam al doet vermoeden een schutting met een combinatie van hout en beton. Bij een hout beton schutting zijn de ‘palen’ en de onderkant van de schutting van gepantserd beton en het tussenschot zelf van hout. De schutting wordt als het ware door het betonnen steunpalen gedragen, waardoor deze niet in contact staat met de grond en daarom ook langer meegaat.  Je kunt hierbij zelf aangeven tot waar je het beton wilt laten lopen.

Gaas

Een ander soort schutting is gaas. Gaas is vooral populair bij bedrijven en vind je hier en daar bij mensen in de voortuin. Een schutting van gaas gaat erg lang mee, zelfs wel 40+ jaar. Ik hoor je denken: ‘maar je kan toch door gaas heen kijken?’ Ja dat klopt, maar tegenwoordig bieden vele bedrijven een schutting van gaas aan die ook ‘ondoorzichtig’ is. Gaas is een relatief budgetvriendelijke oplossing. 

Steenkorven

Steenkorven zie je niet heel vaak, maar is zeker aan populariteit aan het toenemen: de steenkorven. Hier kies je voor een stalen ‘korf’ waarna er stenen naar keuze in de korf worden ‘gelegd’. Dit zorgt voor een modern en strak effect. Je kunt zelfs bankjes en bloembakken met deze constructie maken.