Er zijn veel klusbedrijven die je van dienst kunnen zijn met kluswerkzaamheden in en rondom je woning. Het mooiste zou het zijn om één betrouwbaar klusbedrijf meerdere klussen aan je woning uit te laten voeren. Alleen welk bedrijf moet je kiezen uit het grote aanbod? In deze blog geven we je een aantal tips die je helpen bij het kiezen van het juiste klusbedrijf.

1.      Bepaal welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden

Het is handig om eerst samen met je partner, familie of vrienden te bepalen welke werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden aan de woning. Als je alle kluswerkzaamheden in kaart hebt gebracht, dan kun je in je omgeving rond gaan vragen of er mensen zijn die ervaring hebben met een klusbedrijf in de regio.

2.      Bekijk verschillende klusbedrijven online

Ben je vanuit je omgeving getipt over enkele klusbedrijven in de regio? Noteer de namen en ga online op zoek naar de website van het bedrijf en lees via Google en andere platformen de reviews van andere consumenten. Zo kun je erachter komen of je te maken hebt met een betrouwbaar klusbedrijf. Ben je niet getipt door mensen om je heen over een klusbedrijf in de regio? Tik dan klusbedrijf in plus de regio waar je woont en doe onderzoek naar waar het klusbedrijf in gespecialiseerd is en hoe andere mensen in reviews praten over het bedrijf.

3.      Bundel verschillende kluswerkzaamheden

Wil je meer klussen aan je huis laten uitvoeren de komende periode? Vind een klusbedrijf dat gespecialiseerd is in al deze kluswerkzaamheden en probeer de kluswerkzaamheden te bundelen. Bij het laten uitvoeren van meerdere werkzaamheden door één bedrijf ben je in veel gevallen goedkoper uit dan wanneer je verschillende klusbedrijven inschakelt. Het bedrijf is dan toch al werkzaam in je woning en is dus minder tijd kwijt bij het doen van extra klussen.

4.      Vraag een offerte incl. prijsopgave op

Veel klusbedrijven hebben op de website een offerteformulier dat je in kunt vullen. Beschrijf bij het invullen van het formulier zo duidelijk mogelijk welke klussen er uitgevoerd moeten worden. Zo is het voor het klusbedrijf mogelijk om een prijsindicatie aan te geven en weet je als klant wat de verwachte prijs is van de kluswerkzaamheden aan je woning.