Je ziet een prachtig huis dat past bij je wensen en budget op de site van de makelaar in Hilversum of Funda en besluit deze te gaan bezichtigen. Je maakt een afspraak om het huis te zien en gaat met volle moed en enthousiasme naar het huis. Toch kun je je ergens nog onzeker over voelen, want waar moet je nou eigenlijk op letten als je een huis echt gaat bezichtigen? Hieronder hebben wij deze punten voor je verzameld. Hopelijk heb je wat aan onze tips.  

Ga voorbereid naar het huis

De tip is om toch wel voorbereid naar het huis toe te komen. Als je zelf niet weet waar je op moet letten probeer dan iemand mee te nemen die hier wel verstand van heeft. Dit kan een vriend of familielid zijn of je vraagt aan de aankoopmakelaar om mee te gaan. Vervolgens is het erg belangrijk om een lijstje mee te nemen waar je tijdens je bezichtiging op moet letten, om niets te vergeten. Van het enthousiasme of omdat je misschien wat overweldigd bent kun je anders wel iets vergeten.  

Luister naar je gevoel

Het klinkt cliché, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Net als dat je mensen ontmoet heb je bij binnenkomst in een huis meteen een gevoel, dit kan zowel positief als negatief zijn. Zie jij jezelf gewoon echt niet in dit huis zitten? Laat je dan ook niet te veel ompraten door de verkopende partij. Soms zegt je gevoel alles al. Maar kom je bijvoorbeeld binnen in een huis waarbij de inrichting totaal niet jouw vibe is? Of erger je je aan bepaalde muren. Denk en kijk verder dan hoe het huis er nu van binnen uitziet. Alles is aan te passen naar smaak. Kijk vooral naar de ruimtes die je hebt en denk ik mogelijkheden. Bijna niemand vindt in een keer het perfecte huis, waar alles op en aan zit wat er op hun wensenlijstje staat.

Loop eens alleen door het huis

Als je iemand meeneemt is het ook goed om echt even helemaal alleen door het huis te lopen en het even langzaam op je in te laten werken. Zo kun je ook even nadenken wat jij er nou allemaal echt van vindt. Zonder de mening te horen van iemand anders. 

Kijk ook naar de buitenkant van het huis

Let ook eens op de buitenkant van het huis. Zien alle kozijnen er bijvoorbeeld nog goed uit of moeten deze nog vervangen worden? Heeft de woning een verzorgde tuin met een mooi hekwerk of moet je hier ook nog geld tegenaan gooien?